Apple Mail onder OS X Mavericks instellen voor Google Apps of Gmail

Sinds het verschijnen van OS X Mavericks hebben veel gebruikers problemen ervaren met het gebruik van Apple Mail i.c.m. Google Apps of Gmail.

Ook kunnen de prestaties van Apple Mail (en Microsoft Outlook) behoorlijk afnemen naarmate de omvang van de mailbox groeit.
Volg onderstaande procedure om deze problemen te verhelpen:
1 Sluit Apple Mail af.
2 Installeer de laatste update voor Apple Mail (uitleg vind je hier).
4 Log in op de webomgeving van Google Apps of Gmail via accounts.google.com.
5 Klik op het tandwieltje rechts bovenaan de pagina, en selecteer Instellingen.
6 Ervan uitgaande dat IMAP is ingeschakeld, klik je bovenaan op Labels.
7 Hier moet onder Systeemlabels bij Alle Berichten de optie Weergeven in IMAP worden uitgeschakeld.
8 Log uit en sluit de web browser (bij voorkeur Safari natuurlijk).
9 Start Apple Mail. De inhoud van de mailbox wordt nu opnieuw opgebouwd, en afhankelijk van de grootte kan dit wel even duren.

Dat is alles! Voortaan draait Apple Mail weer supersnel i.c.m. Google Apps / Gmail.