Automatisch antwoord instellen Google Apps of Gmail

In je Google Apps instellingen kun je een automatisch antwoord opstellen voor iedereen die je e-mail stuurt.

Wanneer automatisch antwoord is ingeschakeld, ontvangt iedereen die contact met je opneemt automatisch antwoord vanuit Gmail.*

Als iemand na 4 dagen opnieuw contact met je opneemt terwijl je automatische antwoord nog is ingeschakeld, stuurt Gmail opnieuw een automatisch antwoord om de persoon eraan te herinneren dat je geen toegang hebt tot je e-mail.

Zo stel je een automatisch antwoord in:

1. Ga in je internet browser naar mail.google.com, en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  2. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen (bovenaan de Gmail-pagina).
  3. Selecteer Automatisch antwoord in het gedeelte Automatisch antwoord: op het tabblad Algemeen.
  4. Geef in de velden Betreft: en Bericht: het onderwerp en de tekst van je bericht op. Als je via je instellingen een persoonlijke handtekening hebt ingeschakeld, wordt deze door Google Apps automatisch toegevoegd onder aan het automatische antwoord.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Zolang automatisch antwoord is ingeschakeld, wordt bovenaan elke Gmail-pagina een banner weergegeven met het onderwerp van je automatische antwoord. Als je het automatisch versturen van het antwoord vanuit Gmail wilt stoppen, klik je in de banner op Nu uitschakelen. Als je het antwoord wilt bewerken, klik je op Antwoordinstellingen.

* Berichten die als spam worden aangemerkt en berichten die zijn verzonden naar een mailinglijst waarop je bent geabonneerd, ontvangen geen automatisch antwoord.