Een lokaal gebruikers- of Administrator-account maken in Windows 10

BIJgaand een korte handleiding om op een Windows 10 pc een gebruikers-account te maken voor iemand die niet beschikt over een Microsoft-account.

Wanneer u een wachtwoord maakt voor een lokaal account, moet u dit niet vergeten: het is niet mogelijk om vergeten wachtwoorden te herstellen voor lokale accounts (!).

Windows 10 Home en Windows 10 Professional:

1. Selecteer de knop Start en vervolgens Instellingen > Accounts > Familie en andere personen >Iemand anders toevoegen aan deze pc
  2. Voer een gebruikersnaam, wachtwoord en geheugensteun voor het wachtwoord in, en selecteer Volgende.

Windows 10 Enterprise:

1. Selecteer de knop Start en vervolgens Instellingen > Accounts > Andere personen > Iemand anders aan deze pc toevoegen.
  2. Onder aan de pagina selecteer je Ik beschik niet over de aanmeldgegevens van deze persoon en onder aan de volgende pagina selecteer je Gebruiker zonder Microsoft-account toevoegen.
  3. Voer een gebruikersnaam, wachtwoord en geheugensteun voor het wachtwoord in, en selecteer Volgende.

Om van het nieuwe account een Administrator-account te maken, klik je op Start> Instellingen > Account> Familie en andere personen (of Andere personen, als je Windows 10 Enterprise gebruikt), en kiest je Accounttype wijzigen. Onder Accounttype selecteer je Administrator > OK.
Start de computer opnieuw op en meld je aan met het nieuwe Administrator-account.