SPF-records configureren voor Google Apps

Ga als volgt te werk om een SPF-record te maken voor een domein:

1. Log in bij de beheerdersconsole voor uw domein.
  2. Ga naar de pagina waarop u de DNS-records kunt bijwerken.
    Mogelijk moet u geavanceerde instellingen inschakelen.
  3. Maak een TXT-record met de volgende tekst: v=spf1 include:_spf.google.com ~all

Als u een SPF-record publiceert waarin -all wordt gebruikt in plaats van ~all kunnen er problemen optreden bij de bezorging. Ga naar IP-adresbereiken van Google voor informatie over de adressen van de e-mailservers van Google Apps.

Als u een extra mailserver wilt autoriseren, voegt u het IP-adres van de server toe vlak voor het argument ~all, in de notatie ip4:address of ip6:address. (Zie Sender Policy Framework voor meer details over de SPF-indeling.

4. Als uw registreerder ook een hostinstelling vereist (zoals @), raadpleegt u voor precieze instructies de lijst TXT-records voor specifieke domeinproviders.
  5. Sla uw wijzigingen op.
    Het kan maximaal 48 uur duren voordat wijzigingen in DNS-records zijn verwerkt via internet.