Outlook: berichten verzonden vanuit gedeeld postvak worden niet opgeslagen in de map Verzonden Items van het gedeelde postvak

PROBLEEM 


Stel dat u Microsoft Outlook 2010 of een latere versie gebruikt en dat u gemachtigd bent om e-mailberichten als een andere gebruiker of namens een andere gebruiker vanuit een gedeeld postvak te verzenden. Wanneer u echter een bericht verzendt als een andere gebruiker of namens de gebruiker, wordt het verzonden bericht niet opgeslagen in de map Verzonden items van het gedeelde postvak. In plaats daarvan wordt het opgeslagen in de map Verzonden items van uw postvak.

OORZAAK 


In Office 365 hebben gedeelde postvakken geen licentie nodig en kunnen niet als onafhankelijk postvak aan Outlook worden toegevoegd. U kunt zich niet aanmelden bij een gedeeld postvak. In plaats daarvan meldt u zich aan bij uw eigen postvak en opent u het gedeelde postvak. Wanneer u een nieuw bericht vanuit het gedeelde postvak verzendt of beantwoordt, verzendt of antwoordt Outlook automatisch van het account van de afzender. Daarom worden berichten opgeslagen in de map Verzonden items van het postvak van de afzender.

OPLOSSING 


BelangrijkVolg de stappen uit dit gedeelte zorgvuldig. Als u het register onjuist bewerkt, kunnen er grote problemen optreden. Maak, voordat u het register wijzigt, een back-up van het register, zodat u het kunt herstellen in geval van problemen.

Om dit probleem te omzeilen, gebruikt u een van de volgende methodes.

Methode 1: Stel de registerwaarde DelegateSentItemsStyle in op de Outlook-client

Opmerking Outlook moet zodanig zijn geconfigureerd dat deze in de cachemodus wordt uitgevoerd om deze optie correct te laten werken. Raadpleeg het volgende Microsoft Knowledge Base-artikel voor meer informatie:
2703723 E-mail blijft in het Postvak UIT wanneer u de registerwaarde DelegateSentItemsStyle gebruikt
Als u Outlook 2010 gebruikt, installeert u het hotfixpakket voor Outlook 2010 van 14 december 2010. Volg hiervoor de volgende stappen: 

Raadpleeg het volgende Microsoft Knowledge Base-artikel voor meer informatie over dit hotfixpakket:
2459115 Beschrijving van Outlook 2010-hotfixpakket (outlook-x-none.msp): dinsdag 14 december 2010
Opmerking Als u Outlook 2013 of een latere versie gebruikt, hoeft u geen hotfix te installeren.

 1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ regedit en klik op OK.
 2. Zoek naar en klik op de volgende registersleutel:
   HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\x.0\Outlook\PreferencesOpmerking De tijdelijke aanduiding x.0 vertegenwoordigt uw versie van Office (16.0 = Office 2016, 15.0 = Office 2013, 14.0 = Office 2010).
 3. Open het menu Bewerken, wijs Nieuw aan en klik op DWORD Value.
 4. Typ DelegateSentItemsStyle en druk vervolgens op Enter.
 5. Klik met de rechtermuisknop op DelegateSentItemsStyle en klik dan op Wijzigen.
 6. Typ 1 in het vak Waardegegevens en klik op OK.
 7. Sluit de Register-editor af.

Methode 2: Configureer het postvak om een kopie van het bericht op te slaan in de map Verzonden items van het gedeelde postvak in Exchange Online of in een lokale Exchange Server

Exchange Online in Office 365 of Exchange Server 2013 Cumulatieve Update 9 of later bijwerken

Cumulatieve Update 9 voor Exchange Server 2013 introduceerde een nieuwe functie waarmee beheerders de map Verzonden items kunnen configureren waarnaar een bericht wordt gekopieerd. Voor meer informatie bekijkt u Exchange-blog – Wilt u meer controle over verzonden items wanneer u gedeelde postvakken gebruikt?.

Exchange Server 2010 Service Pack 2 Updatepakket 4 of latere update

Updatepakket 4 voor Exchange Server 2010 Service Pack 2 heeft een nieuwe Exchange PowerShell-cmdlet geïntroduceerd om de map Verzonden items te configureren waarnaar een bericht wordt gekopieerd. Omdat deze nieuwe functie wordt afgehandeld door de server waarop Exchange Server wordt uitgevoerd, kan Outlook worden geconfigureerd in de onlinemodus of in de cachemodus Exchange. Deze functie werkt echter alleen als de registerwaarde DelegateSentItemsStyle van Outlook is uitgeschakeld.

Voor meer informatie over de Set-MailboxSentItemsConfiguration-cmdlet, raadpleegt u het volgende Microsoft Knowledge Base-artikel:
2632409 Berichten die worden verzonden met de machtigingen ‘Verzenden als’ en ‘Verzenden namens’, worden alleen gekopieerd naar de map Verzonden items van de afzender in een Exchange Server 2010-omgeving

Opmerking De instellingenMessageCopyForSentAsEnabled en MessageCopyForSendOnBehalfEnabled worden niet ondersteund als het postvak van de gebruiker en het gedeelde postvak zich in verschillende omgevingen bevinden (in de cloud en op locatie). De instellingen worden alleen ondersteund als beide postvakkken zich in dezelfde omgeving bevinden (in de cloud of op locatie).


Meest recente berichten

Recente reacties

  Categorieën