Opstartbaar (USB) installatie programma voor OS X Mavericks of Yosemite aanmaken

Met OS X Mavericks en Yosemite kunt u een opstartbaar OS X installatieprogramma aanmaken dat kan worden gebruikt voor de installatie van het besturingssysteem wanneer de computer wordt opgestart vanaf verwijderbare media, zoals een USB-stick.

Alvorens u een opstartbaar OS X-installatieprogramma kunt aanmaken, moet u eerst het volgende doen:

  1. Download het OS X-installatieprogramma vanuit de Mac App Store.
  2. Activeer het volume dat u in een opstartbaar installatieprogramma wilt veranderen. Dit kan verwijderbare media zijn, zoals een USB-stick, of een secundaire interne partitie.
  3. U kunt vervolgens het hulpprogramma createinstallmedia gebruiken om het volume van stap twee te wijzigen in een opstartbaar installatieprogramma op basis van het installatieprogramma uit stap één. Voer het volgende commando in Terminal uit om te weten hoe createinstallmedia wordt gebruikt:

OS X Yosemite

/Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia

OS X Mavericks

/Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia

Voorbeelden

Als u bijvoorbeeld een volume hebt dat is geactiveerd in /Volumes/MyVolume en het OS X-installatieprogramma bevindt zich in /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app, kunt u /Volumes/MyVolume verwijderen en dit converteren naar een opstartbaar installatieprogramma met dit commando:

OS X Yosemite

sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia –volume /Volumes/MyVolume –applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app

OS X Mavericks

sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia –volume /Volumes/MyVolume –applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app